Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

A dazzling new home

Luke Riley Luke Riley
Loading admin actions …

LLI Design are a UK based architecture and design firm with a diverse portfolio of housing projects. Today on homify we take a tour of their newest project that displays some of their most inventive and sophisticated work. With so many fascinating design aspects to this new home, it’s difficult to be able to find a place to begin! 

Situated in Crouch End, North London, the newly-built attached terrace house is a unique take on contemporary design. Featuring an open planned layout, expansive rooms, high ceilings and a thoughtful décor; it is a home that provides its lucky owners with an envious modern lifestyle. 

A warm glow

 Living room by LLI Design
LLI Design

Rear external—showing kitchen / living / dining room

LLI Design

A rear external perspective gives insight of the homes layout that spans across four levels. Floor-to-ceiling windows have been chosen for first two floors which display the main living, kitchen, and dining areas.  

A private space

 Houses by LLI Design
LLI Design

Crouch End Private Client | London

LLI Design

Taking a closer look at the upper levels, we can see the warm tone of the homes cedar timber clad. The look of the timber provides a soft, natural contrast from the dark stained metal framework. 

A no fuss garden

 Garage/shed by LLI Design
LLI Design

Minimal urban townhouse garden

LLI Design

There's even a neatly landscaped garden at the rear of the house. It's a quaint space with a patch of grass and a bed of plants in front of the exposed red brick wall. It's perfect for those without the time to spend maintaining and just want to relax and enjoy their own private garden. 

Bright and open

 Kitchen by LLI Design
LLI Design

Double height void and feature staircase leading to kitchen / living / dining

LLI Design

Internally, the home expresses itself as a remarkably modern home that is pleasing to the senses. Every décor aspect has been carefully chosen to be in tandem with the layout of the space. The furnishings chosen by the design team has been arrangement to create a sense of intimacy, but without the feeling of being cramped. Furthermore, the kitchen has been located to the rear of the ground floor to create an interrupted space within both the dining area and the always-accessible outdoor entertaining area outside.

The complete package

 Living room by LLI Design
LLI Design

Crouch End Private Client | London

LLI Design

From this angle, we can better appreciate the homes open plan. It is bright and spacious thanks to the all-white backdrop and the influx of natural light that pours in from the glazing. Furthermore, an all-white backdrop like this is perfect place to emphasise the homes double-height ceiling. 

We've seen some amazing houses on homify recently, however, few have been as memorable as the house below. Click the link to see why it has become a favourite of ours.

homify 360: A quaint summer house

 Houses by Casas inHAUS

Need help with your home project? Get in touch!

Discover home inspiration!