HYLA Architects

HYLA Architects

HYLA Architects
HYLA Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Well of Light

A light well with a reflecting pool divides this intermediate terrace house into two blocks.  The light well is covered at the top with a glass and timber trellis providing shelter from the rain and yet still allowing light and ventilation to pass through the entire house. The staircase runs along the side and underneath it is a gently cascading water feature which feeds into the pool. On the 1st storey, a screen / display shelf divides the staircase from the living room. The living, dining and dry kitchen occupy the front block and is in one continuous space, whilst the wet kitchen and service areas are in the rear block. A timber bridge crosses the water feature from the 1st to the 2nd block.

The top of the stair well is also covered in glass and timber. The timber trellis is hung on steel cables giving it a gentle camber. The stairs lead to the roof terrace on the attic level where the master bedroom is. The master bathroom has a similar timber trellis detail over the bath and shower area, but with smaller and round timber sections to fit the smaller scale of the space. The connecting bridges on the 2nd storey and attic level are all not in line with the 1st level bridge thereby giving a greater sense of space in the light well.

 The whole house is in off form concrete and tropical timbers of teak and chengal.

Location
Singapore

Admin-Area