HB Design Pte Ltd

HB Design Pte Ltd

HB Design Pte Ltd
HB Design Pte Ltd
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

WHITEHOUSE PARK

The concept evolved from the reconciliation of a long and narrow site with the attraction of a natural green reserve. From this evolved the dual concepts of the building defined as 3 boxes and the site divided by 2 screen walls.The boxes and their architectural treatments are a reflection of their purpose. The support facilities block, housing the kitchen and the staff quarters, is expressed as a tough, fair-faced concrete shell.

The bedroom block is an introverted building with a simple punched-window façade with operable screens that provide the privacy required by the spaces within. Finally, there is the living room block, an extroverted building, designed to maximize the relationship to the view and garden. This is an openable box, glazed on 3 sides with a large protecting canopy.

Location
Singapore

Admin-Area